Vepřová panenka se řadí mezi ty nejlepší kousky masa. Skvěle chutná, navíc je snadná na přípravu a rychlý oběd či večeři z ní vykouzlíte raz dva. Připravili jsme si pro vás hned několik tipů, jak panenku připravit a podávat.
Pečená vepřová panenka na slano i na sladko
Vepřová panenka je dlouhý tenký kus vepřového masa, velmi šťavnatý a libový, jen ho stačí správně připravit a máte neskutečnou pochoutku. Vyzkoušejte úžasný recept, kde hraje hlavní roli vepřová panenka v bylinkové krustě. A co my na tomto kousku masa milujeme nejvíc? Je báječné jak na slaný způsob, tak i na sladko. Ochutnejte třeba vepřovou panenku pečenou se sušeným ovocem.
Jak rychle připravit vepřovou panenku na oběd či k večeři?
Spěcháte a potřebujete mít oběd či večeři co nejrychleji? Pak je nejsnazší potřít celý kus panenky olivovým olejem, posolit, popepřit a položit ho na rozpálenou pánev. Zprudka jej ze všech stran opečte, stačí z každé strany minuta až dvě, aby vám uvnitř zůstalo maso krásně vláčné a růžové, a máte hotovo!
Pokud máte raději maso víc propečené, udělejte si z válečku panenky medailonky, asi 2 centimetry široké a opékejte panenku takto na plátky. Opět stačí z každé strany cca 90 vteřin.
Vepřovou panenku podávejte třeba s americkými brambory, zapečenými brambory s chedarem, grilovanou nebo zapečenou zelenina, ale klidně i se zeleninovým salátem nebo salátem bramborový s rajčátky či bramborovým salátem s ananasem.
Vepřové maso a další recepty
Vepřové maso je v českých domácnostech jedno z nejpoužívanějších, proto možná oceníte i další recepty s vepřovým.
Můžete zkusit třeba vepřové na houbách nebo vepřové maso s pórkem a houbami. Skvělý recept máme také na segedínský guláš z vepřového nebo vepřové na kmíně. Rozhodně vyzkoušejte také pomalu pečený vepřový bůček.
Zaujaly vás naše tipy, jak připravit vepřovou panenku? A co takhle vyzkoušet ještě další masové recepty? Tyhle dva vás zaručeně dostanou!